Productbeleid Lokale Overheid 2022

Voorwoord 

De hele geschiedenis van de gemeentelijke automatisering is terug te vinden in ons mooie bedrijf. Ooit, toen computers nog groot en duur waren en bestuurd werden door mannen in witte jassen, waren er regionale, gemeentelijke rekencentra. Gemeenten pakten hun IT-vraagstukken gezamenlijk op. Toen al waren we er bij. Een deel van onze genetische voetafdruk stamt uit die periode. We begrijpen de decentrale overheid en hebben alle ontwikkelingen van dichtbij meegemaakt. Inmiddels noemen we automatisering digitalisering en gaat het over Common Ground, Data en de Cloud. Wij zijn er nog steeds bij. En dat zal zo blijven. Als vertrouwd partner van de overheid.

We hebben onze doelen helder gemaakt. We willen dé ICT-dienstverlener voor de decentrale overheid zijn, als één organisatie opereren ook al bestaan we uit verschillende onderdelen en we zijn pas tevreden als onze klanten ons beoordelen met een rapportcijfer 9. Onze CEO noemt dat ‘Customer Obsession’. 

Om die doelen te halen hebben we de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in onze producten. In 2023 willen we ál onze oplossingen kunnen leveren uit de Cloud. We zijn al een heel eind onderweg en passen onze infrastructuur en werkwijze aan. Altijd in overleg en samenwerking met onze klanten en met bijzondere aandacht voor veiligheid en privacy. Onze verantwoordelijkheid groeit en dat voelen we ook zo.

Maarten HillenaarNaast de gang naar de Cloud besteden we veel aandacht aan innovatie. Dat doen we door aan te sluiten op de verschillende initiatieven vanuit Common Ground, maar ook door zelf initiatieven te ontplooien of veelbelovende innovaties op te pikken uit de markt. Vooral op het gebied van security-awareness en wachtwoordbeheer bieden we interessante proposities. Met ingenieursbureau Antea Group, ons zusterbedrijf, werken we aan concepten voor Smart Cities, we doen proeven met blockchain-technologie en we zetten de eerste stappen op het gebied van Citizen-Tech (inzet van technologie voor het democratisch proces, ofwel: burgers betrekken bij de totstandkoming van beleid).  

Kortom: genoeg te doen. Ook de toekomst van de digitalisering zit in onze genen!

Maarten Hillenaar
Algemeen directeur Centric Public Sector Solutions